top of page

Papier
soorten

kaartjes

Elk ontwerp wordt gedrukt op één van onze ecologische papiersoorten. Denk je bij 'ecologisch papier' aan het stoffige krantenpapier van vroeger, dan heb je het helemaal mis... de papieren hebben elk een unieke uitstraling qua kleur en/of structuur en zijn helemaal mee met hun tijd. 

Je beslist er helemaal zelf over of je het ontwerp van je geboortekaartjes wil laten drukken op een neutraal wit papier of op een papier met een extra kleur, textuur en/of functie. Kan je niet kiezen? Dan neem je toch gewoon een proefdruk op 2 verschillende papiertjes.

Wit gerecycleerd papier

​Papier gemaakt van 100% gerecycleerde vezels, zijn witheid is natuurlijk, zonder chloor en optische witmakers te gebruiken. Af en toe vind je nog een verloren spikkeltje terug op het papier.

Landbouwafvalpapier

Afval is nuttig in een nieuwe toepassing.In dit geval als grondstof voor kwalitatief hoogwaardig, duurzaam papier en karton. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor dit papier. Het heeft een beigekleurig en de vezels zijn zichtbaar.

Papier gemaakt van tomatenafval

Papier gemaakt van landbouwafval van tomatenplanten. Met verschillende duidelijke zichtbare vezels. Het papier is wit van kleur.

Bruin kraftpapier

een 100% gerecycleerd, ongestreken papier/karton met een ruwe touch en natuurlijke uitstraling en zijn typische bruine kartonkleur.

Olifantengraspapier

Ongecoat papier uit Nederland gemaakt van olifantengras en FSC pulp. Het heeft een licht greige kleur, met veel spikkeltjes erin, in eenzelfde kleur.

Koffiebekerpapier

Van wegwerp (koffie)bekertjes wordt het plastic (wat het bekertje waterdicht maakt) van de papiervezels gescheiden. Van de papiervezels wordt dit papier gemaakt. Van het plastic worden bijvoorbeeld elektrische kabels gemaakt: niets blijft onbenut. Het heeft een heel lichtbeige kleur en geen vezels of spikkels

Groeipapier met veldbloemen

Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Het heeft een gebroken witte kleur, en er zijn grote zaden te zien en voelen in het papier.

bottom of page